LigaRo

par visu ap mani… tikai ne darbu…

biezpiena mājiņa 11/08/2011

iemācījos no mammas. biezpiens ir viens no maniem mīļākajiem pārtikas produktiem, ko ēdu dažādos veidos un bieži. tiesa, labāk saldu😉

sastāvdaļas: biezpiens, cukurs, saldais krējums, milti, marmelāde un/ vai žāvēti augļi, Selgas cepumi (klasiskie vai ar garšu, bet pēdējā laikā esmu iecienījusi tos ar šokolādes glazūru vienā pusē, lai nav jādomā par šokolādes glazējumu atsevišķi)

proporcijas vienmēr skatos uz aci. varu vienīgi teikt, ka no 2 paciņām biezpiena (180-200g) sanāk aptuveni 8-10 mājiņas. svarīgi, lai beigās masa ir pietiekami stingra, lai cepumi varētu tos noturēt un masa negāztos ārā. attiecīgi jābūt uzmanīgiem ar saldo krējumu – jāliek pa bišķim, un biezumu jākoriģē ar miltiem. es pati cenšos miltus likt pēc iespējas mazāk, tādēļ arī ar saldo krējumu neaizraujos. liekot cukuru, jāatceras, ka arī marmelāde vai žāvētie augļi dos saldumu. no garšvielām klāt lieku vaniļas cukuru un kādreiz arī kanēli.

kad masa ir sataisīta un pārbaudīta pēc garšas, liek cepumus 3 rindiņās – vidējo kā apakšējo un sānu rindas kā jumtiņu. uz vidējās liek masu un tad ar sānu cepumiem pa vienam saspiež.

ja ņem Selgas cepumus ar šokolādes glazūru, tad jāatceras likt tos ar šokolādes pusi uz āru – tā cepumi ātrāk paliks mīksti – sasūksies ar biezpiena masu, un arī no ārpuses izskatīsies glaunāk🙂

un vēl – laika gaitā mana kūkas recepte ir mainījusies, jo visas sastāvdaļas esmu optimizējusi uz zemākām kalorijām – vājpiena biezpienu, liesāko saldo krējumu, mazāk cukura un marmelādes vietā žāvēti augļi, minimāli milti … man garšo – tas taču ir biezpiens😀 bet bērniem reiz bija par maz kūkas garšas😉

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s