LigaRo

par visu ap mani… tikai ne darbu…

Vienkārši laba gaileņu mērce 19/07/2011

Šodien atjaunoju savas iemaņas gaileņu mērces pagatavošanā. Viss, ko gatavoju, ir vienkārši, jo nepatīk man lieki sarežģīt dzīvi. Pārbaudīju, ka māku un labi sanāk, tādēļ dalos.

Atkarībā no ēdāju skaita vajadzīgas gailenes (1 l), žāvēta cauraugusi gaļa (~500 g) un 1 sīpols un paciņa saldā krējuma (var arī skābo krējumu).

Sāku ar to, ka uzlieku pannu ar eļļu sildīties. Tikmēr sagriežu sīpolu un lieku apcepties. Tikmēr griežu gaļu un lieku cepties, sīpolus sastumjot maliņā, lai nedeg. Tad mazgāju un griežu gailenes un atkal lieku pannā.

Kad gailenēm izgaro viss ūdens, bez biezināšanas ar miltiem, pieleju saldo krējumu, uzsildu un gatavs!

Ar jaunajiem kartupeļiem ar dillēm un marinētiem gurķiem tās ir perfektas pusdienas!

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s